Nieuws

Nu ook Ronde van Overijssel voor vrouwen

De Ronde van Overijssel krijgt ook een wedstrijd voor vrouwen. De eerste Ronde van Overijssel voor vrouwen wordt verreden op vrijdag 2 mei 2014. Dat meldt de organisatie op de website.
Het parcours voor de vrouwen is nog niet bekend. De organisatie streeft ernaar om een route uit te zetten die voor een groot deel hetzelfde is als die voor de mannen, die een dag later hun wedstrijd hebben. Vrouwenploegen zijn nog niet uitgenodigd, maar de organisatie wil een sterk startveld. Kwaliteit staat voorop bij de organisatie.
De volgende Nederlandse teams kunnen in elk geval een uitnodiging tegemoet zien: Rabobank-Liv/Giant, Argos-Shimano, Boels-Dolmans, Futurumshop.nl en Parkhotel Valkenburg, dit zijn alle vijf UCI-teams.

Organisatie door Stichting Sport Evenementen

Behalve bij de Ronde van Overijssel, is het vrouwenwielrennen ook extra in beeld bij de Stichting Sport Evenementen (SSE), de organisator van de Ster van Zwolle. De SSE en de organisatie van de Omloop van de IJsseldelta hebben besloten om vanaf volgend jaar de krachten te bundelen. Beide evenementen worden vanaf 2014 georganiseerd door de SSE.
Jan van Ommen, voorzitter van de Stichting Sport Evenementen, zegt dat zijn organisatie al enkele jaren plannen had om naast de internationale voorjaarsklassieker voor eliterenners en beloften ook een klassieker voor vrouwen te houden. "Zwolse topvrouwen als onder anderen Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Anna van der Breggen hebben er recht op om hun kunnen ook op topniveau in een goed georganiseerde thuiswedstrijd te kunnen tonen. Nu de Omloop van de IJsseldelta op ons pad komt kunnen we onze wens om een vrouwenklassieker te organiseren verwezenlijken," zegt Van Ommen.

Doorgroeien naar internationaal topevenement

Het streven van de SSE is om ook met de vrouwenklassieker door te groeien naar een internationaal topevenement. Wanneer de klassieke wegwedstrijden in 2014 gehouden worden, is nog niet bekend. De 54ste Internationale Ster van Zwolle heeft 8 maart aangevraagd bij de UCI. De tiende Omloop van de IJsseldelta heeft als gewenste datum 21 juni opgegeven bij de KNWU. Dat is een week voor het NK in Ootmarsum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.