Nieuws

Busmaatschappijen in Overijssel snel paraat bij treinuitval

De NS kan snel beschikken over bussen als alternatief vervoer wanneer treinen uitvallen zoals dat deze week in Borne is gebeurd. Daarvoor zijn er afspraken gemaakt met vervoersbedrijf Munckhof Regie in het Limburgse Horst.
Vanuit Limburg zijn er contacten met busondernemingen in de regio. Bij calamiteiten wordt een busondernemer gebeld en kan hij aangeven hoeveel bussen er beschikbaar zijn. De meeste busondernemers hebben vaak een aantal bussen op reserve staan die meteen ingezet kunnen worden. Ook chauffeurs zijn vaak makkelijk te vinden. Zo worden geregeld gepensioneerde chauffeurs ingezet voor de tijdelijke ritten. Kantoorpersoneel en soms ook de directeur kruipen kruipen achter het stuur wanneer het moet.
De NS geeft per situatie en per dag aan hoeveel bussen er nodig zijn. Zo rijden er tussen Almelo en Hengelo zo'n twintig bussen die bij elkaar zo'n tweehonderd ritten maken. Verre weg de meeste reizigers zijn op de hoogte dat de treinen tussen Hengelo en Almelo niet rijden en houden rekening met een lagere reistijd.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.