nieuws

ProRail: Onzeker of er maandagochtend weer treinen rijden door Borne

Het is nog helemaal niet zeker of maandagmorgen weer de eerste treinen door Borne kunnen rijden. Volgens ProRail wordt het spannend of de werkzaamheden op tijd klaar gaan zijn.
In principe is maandagmorgen nog haalbaar, maar de ingebouwde buffer voor tegenslagen is opgebruikt. Ruim 1200 meter van het tracé is opgeknapt, dat is ongeveer een derde. Maar het gedeelte dat nu onder handen wordt genomen kost meer tijd doordat er veel overwegen zijn.
Dat de werkzaamheden minder snel gaan dan verwacht, komt volgens ProRail doordat de robottrein moeite heeft met de brokstukken op het spoor. De wagon die woensdagochtend ontspoorde heeft over een lengte van vier kilometer het spoor flink beschadigd. Een speciaal naar Nederland gehaalde robottrein kan in één keer honderden dwarsliggers en grind vervangen. Maar de grote brokstukken die nu nog her en der liggen moeten met de hand worden verwijderd.
Dit hele weekend wordt er nog doorgewerkt. Zondag hoopt de spoorbeheerder duidelijk te hebben of er maandagmorgen weer treinen kunnen rijden. Een woordvoerder zegt er voorlopig van uit te gaan dat dit lukt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.