nieuws

Gamma: Nieuwe Hornbach is in strijd met gemeentebeleid Almelo

Hornbach wil over enkele weken starten met bouwen
Hornbach wil over enkele weken starten met bouwen
De nieuwe bouwmarkt van Hornbach in Almelo is in strijd met gemeentelijk beleid, maar de gemeente zit vast aan gedane toezeggingen. Dat zei de advocaat van concurrent Gamma vrijdag in een spoedzitting bij de Raad van State.
Bouwgigant Hornbach wil binnen enkele maanden starten met de bouw van een nieuwe bouwmarkt bij de kruising Henriëtte Roland Holstlaan en de Nijreessin­gel. De Raad van State moet dat tegenhouden, vindt concurrent Gamma.
Gamma vreest leegstand en verval op de nabijgelegen Woonboulevard. Uit onderzoek van Hornbach zelf blijkt dat daar mogelijk een bouwmarkt zal omvallen en dat kan dan Gamma of Praxis zijn. Ook heeft de gemeente Almelo volgens Gamma niet gekeken naar Rijksbeleid dat leegstand onder bedrijfspanden wil voorkomen.
Volgens de gemeente past Hornbach wel binnen gemeentelijk beleid. Van een gedane toezegging aan Hornbach is ook geen sprake. De gemeenteraad heeft dit woord wat ongelukkig gebruikt toen nieuw beleid werd gemaakt, zeggen de woordvoerders. De uitspraak volgt over enkele weken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.