nieuws

Pamfletten in bussen voor behoud openbaar vervoer Overijssel

Buschauffeurs van Syntus hangen pamfletten in hun bus, waarop ze duidelijk maken hoe de toekomst van het openbaar vervoer eruit ziet.
De pamfletten komen ook in dorpshuizen en op andere plekken op het platteland waar mensen bij elkaar komen. De buschauffeurs zijn de actie gestart in de strijd tegen de voorgenomen bezuinigingen van de provincie. Die wil miljoenen bezuinigen op het busvervoer; de chauffeurs zijn bang dat er buslijnen geschrapt worden.
Volgens hen dupeert de provincie daarmee duizenden reizigers, zakt het openbaar vervoer op het platteland beneden een aanvaardbaar peil, neemt het autoverkeer toe en gaan tientallen banen verloren. De chauffeurs stellen juist voor te investeren in betere aansluitingen, busbanen en meer vroege en late ritten.
De provincie kiest er volgens hen echter voor 600 miljoen uit te geven aan asfalt. Zo wordt voor 500 miljoen euro een aantal wegen aangepakt waaronder de N377 en de N340 en gaat er 100 miljoen naar de stationsomgeving van Zwolle. De buschauffeurs denken dat als het station en busstation klaar is, er geen bus meer rijdt.
Provinciale Staten van Overijssel nemen in december een besluit over de bezuinigingen op het openbaar vervoer en dan wordt ook duidelijk of en welke buslijnen worden opgeheven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.