FC Twente Vrouwen te sterk voor ADO Den Haag

In de BeNe League hebben de vrouwen van FC Twente vrijdagavond gewonnen van ADO Den Haag. Op het veld van ATC'65 in Hengelo won de ploeg van trainer Arjan Veurink met 2-0.
De wedstrijd kende in de warming-up al een opvallend moment toen reservekeeper Veerle Willekens ongelukkig een bal in het gezicht kreeg en per brancard het veld moest verlaten. Toch had voorval geen invloed op de start van FC Twente aan het begin van de wedstrijd. Na een aantal kansen viel de eerste goal na een half uur spelen. Anouk Dekker was trefzeker namens de Twente Vrouwen.
Hoewel Twente zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde en tegenstander ADO de ruimtes ook zeer klein hield werd de score in de tweede helft verdubbeld door Larissa Wigger. De verdediger wist in de scrimmage voor de goal toch de bal over de lijn te tikken. Tien minuten voor tijd kreeg Twente een tegenvaller te incasseren toen invaller Lisa Bosveld een rode kaart kreeg na een overtreding op Renate Jansen.
Door de overwinning is FC Twente de koploper in de BeNe League. PSV/FC Eindhoven won eerder op de avond van PEC Zwolle en heeft evenveel punten, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld.