Nieuws

Militaire oefening bij elektriciteitscentrale in Hengelo

De Koninklijke Landmacht heeft in samenwerking met de Mobiele Eenheid een grote militaire oefening gehouden in het Twentse Oele bij Hengelo.
Er werd geoefend op het beveiligen van een elektriciteitscentrale. Militairen en de ME kwamen donderdag al in actie nadat de politie een melding had gekregen van een mogelijke terroristische aanslag op de centrale. Vanochtend was het raak aan Platinastraat in Hengelo. Bij controle van auto's werd een terrorist onderschept. Hij gooide met handgranaten en probeerde door een wegbarricade aan de Vöckersweg te rijden. Bij die poging werd de man neergeschoten. Er werd vervolgens gecontroleerd op de aanwezigheid van explosieven op de man, maar die bleken niet aanwezig. 
Bij de elektriciteitscentrale probeerde nog een andere onbekende man binnen te dringen. Ook hij werd neergeschoten. Deze man bleek wel explosieven bij zich te hebben. Deze explosieven zijn onschadelijk gemaakt. Daarmee kwam een einde aan een twee dagen durende oefening, die onderdeel was van een grotere legeroefening in Gelderland en Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.