nieuws

Boer keept bij PEC Zwolle tegen FC Twente

Diederik Boer keert zondag terug in het eerste elftal van PEC Zwolle. De doelman, die sinds augustus was uitgeschakeld door een liesblessure, maakte deze week al zijn rentree in het beloftenteam en gaat ook tegen FC Twente het doel verdedigen.
Trainer Ron Jans is blij met de terugkeer van zijn eerste keeper: "Kevin Begois heeft het de afgelopen tijd heel goed gedaan, maar Diederik heeft nog iets wat hij kan toevoegen aan ons spel en dat is de opbouw van achteruit. Hij is dan eigenlijk een extra man." Leon ter Wielen is tegen de Tukkers de reserve-doelman; Kevin Begois heeft nog te veel last van een enkelblessure.
Guyon Fernandez staat zondag in de spits bij PEC Zwolle, omdat Fred Benson geschorst is. Het zijn de enige twee wijzigingen in de basiself in vergelijking met vorige week, toen PEC met 1-1 gelijkspeelde tegen PSV. Aanvoerder Bram van Polen ontbreekt nog; hij heeft griep en zal opnieuw worden vervangen door Giovanni Gravenbeek.
PEC Zwolle oogste vorige week volop complimenten voor het vertoonde spel, maar Jans vindt dat zijn ploeg zichzelf wat beter moet gaan belonen: "We hebben gewoon een goede ploeg. Dat hebben we bewezen qua positiespel en nu moeten we dat ook gaan bewijzen qua resultaat. Wat dat betreft hebben we morgen niet de makkelijkste tegenstander, maar het is wel de opdracht: niet alleen mooi voetballen, maar ook af en toe een wedstrijd winnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.