nieuws

Onzekerheid over herstel spoor Borne

De robottrein op het spoor in Borne
De robottrein op het spoor in Borne
In verband met de onregelmatige aanvoer van dwarsliggers voor de reparatie van het spoor bij Borne, blijft het onzeker of er maandag weer treinen kunnen rijden tussen Hengelo en Almelo. De reparatiewerkzaamheden aan het spoor bij Borne lopen vertraging op omdat het wachten is op nieuwe dwarsliggers.
Ook vandaag is weer uren gewacht op nieuwe dwarsliggers. Die worden vanuit Hilversum met een speciale robot-trein aangevoerd. In totaal zijn zesduizend dwarsliggers nodig om het spoor over een afstand van vier kilometer te herstellen.
Ook wordt langzaam duidelijk hoe zwaar het spoor beschadigd is. Dat blijkt pas als de oude dwarsliggers weggehaald zijn. Soms moet ook de onderliggende steenlaag over tientallen meters vervangen worden.
Bij de ontsporing van de goederentrein met grind en stenen, zijn woensdagochtend niet alleen dwarsliggers en rails beschadigd, maar ook werden over enkele kilometers kabels en leidingen vernield. Die zijn nagenoeg hersteld, maar er moet nog wel meer dan 1,5 kilometer spoor gerepareerd worden. Prorail neemt zondag een definitieve beslissing over het tijdstip dat de treinen tussen Hengelo en Almelo weer kunnen rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.