Amateurvoetbal

SVZW maakt gehakt van SC Genemuiden

SVZW heeft zaterdagmiddag een verrassende overwinning geboekt bij SC Genemuiden. De Wierdense ploeg won maar liefst met 2-6 van de koploper van de hoofdklasse C.
Genemuiden kreeg in eigen huis een lesje in effectiviteit. De thuisploeg begon sterk, maar al na tien minuten kwam SVZW op voorsprong via Cenk Uguz. Uit de tweede kans voor de bezoekers werd het na 37 minuten zelfs 0-2. Jordi Holtkamp kopte hard binnen. Genemuiden kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist voor rust niet te scoren.
In de tweede helft werd het al snel 0-3 via Ruud ter Heide en niet veel later ook 0-4 via Christiaan Cicek. Genemuiden leek te worden afgeslacht toen het 0-5 en 0-6 werd via respectievelijk Jordi van Ek en Mirko Zwiers. Genemuiden probeerde daarna de schade te herstellen en slaagde daar enigszins in. Erik Rotman benutte een strafschop en ook Sijmon Eenkhoorn kwam tot scoren, 2-6.
Ruud ter Heide werd vlak voor tijd nog met een rode kaart van het veld gestuurd. De aanvaller ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, maar SVZW kwam niet meer in de problemen.
Foto's: Helmich Lubberts
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.