nieuws

Go Ahead Eagles boekt ruime zege bij Roda JC

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst sinds 14 februari 1982 weer gewonnen bij Roda JC. De Deventer ploeg zegevierde zaterdagavond met maar liefst 1-4 in Kerkrade.
Roda JC zocht meteen de aanval, maar had veel moeite met de snelle tegenstoten van Go Ahead Eagles. Al na negen minuten kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Na een goede individuele actie zag Jarchinio Antonia dat doelman Filip Kurto te ver voor zijn doel stond en schoot de bal fraai over de sluitpost in de kruising, 0-1. Een minuut later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Opnieuw was Antonia de doelpuntenmaker. Hij kopte raak uit een voorzet van Xander Houtkoop. De bal rolde via Kurto over de doellijn.
Roda JC rechtte de rug en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Mitchell Donald kreeg een enorme kans, maar schoot de bal naast het doel van Eloy Room. Zijn tweede poging was een paar minuten later wel raak. Donald kopte na een half uur de 1-2 tegen de touwen. Het zag ernaar uit dat Roda JC door kon drukken, maar uit een snelle tegenstoot vergrootte Houtkoop het verschil door de 1-3 binnen te schieten.
Go Ahead Eagles bleef de gevaarlijkste ploeg, helemaal toen Ard van Peppen vlak na rust van het veld werd gestuurd. De linksback moest aan de noodrem trekken en kreeg zijn tweede gele kaart. Go Ahead Eagles profiteerde dankbaar van de overtalsituatie en kwam op 1-4 via Erik Falkenburg. In het restant kregen beide ploegen nog goede mogelijkheden, maar werd er niet gescoord. Zo raakte Marc Höcher namens Roda JC nog de onderkant van de lat. Door de zege klimt Go Ahead Eagles naar de elfde plek op de ranglijst.
Roda JC - Go Ahead Eagles 1-4 (1-3)
0-1 Antonia (9)
0-2 Antonia (10)
1-2 Donald (29)
1-3 Houtkoop (34)
1-4 Falkenburg (55)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Luijckx, Demouge (Roda JC), Antonia (Go Ahead Eagles)
Rood: Van Peppen (Roda JC/48, 2x geel)
Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Biemans (Demouge/29), Luijckx, Van Peppen, Hupperts, Kali, Donald, Pluim (Bonevacia/74), Fledderus, Németh (Höcher/78).
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Falkenburg (Rijsdijk/79), Overgoor (Lambooij/68), Turuc, Antonia (Godee/76), Kolder, Houtkoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.