Betaald voetbal

PEC Zwolle en FC Twente in evenwicht

De Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In een uitverkocht IJsseldeltastadion scoorden beide ploegen eenmaal, 1-1.
Bij PEC Zwolle keerde Diederik Boer na lang blessureleed terug onder de lat. Guyon Fernandez verving de geschorste Fred Benson in de punt van de aanval. Bij FC Twente ontbraken de geblesseerde Dico Koppers en de geschorste Rasmus Bengtsson. Zij werden vervangen door respectievelijk Robbert Schilder en Cuco Martina.
In een gelijkopgaande eerste helft waren er kansen aan beide zijden. FC Twente had het meeste balbezit, maar PEC Zwolle kwam er af en toe gevaarlijk uit. De eerste grote kans was voor Luc Castaignos, die vrij opdook voor het doel van Boer. De doelman van PEC Zwolle verkleinde het doel goed, waardoor Castaignos niet tot scoren kwam. Aan de andere kant kreeg Giovanni Hiwat een goede schietkans en was Guyon Fernandez een aantal keren gevaarlijk. De spits van PEC Zwolle kopte een keer over en een schot verdween in de handen van Marsman. Castaignos kreeg na een half uur spelen opnieuw een goede mogelijkheid. Hij wipte de bal over Boer, maar het leer verdween op het dak van het doel.
Vlak na rust was het wel raak in het IJsseldeltastadion. Na een snelle uitbraak tikte Guyon Fernandez de bal langs Twente-doelman Nick Marsman en tekende voor de 1-0. FC Twente probeerde druk uit te oefenen op het doel van Zwolle, maar de defensie bleef eenvoudig overeind. Ryan Thomas kon aan de andere kant de score zelfs verdubbelen, maar na een goede actie miste zijn schot kracht om het Marsman lastig te maken. Dusan Tadic kreeg daarna de kans op de gelijkmaker. Via de kluts belandde de bal op de kruising. Ook PEC Zwolle bleef gevaarlijk. Een kopbal van Fernandez kon net uit het doel worden gewerkt door Marsman.
FC Twente ging op jacht naar de gelijkmaker. Felipe Gutiérrez loste een waarschuwingsschot, maar na 72 minuten was het wel raak voor Quincy Promes. Hij nam de bal goed aan, draaide weg en verschalkte Diederik Boer. In een open slotfase kregen beide ploegen kansen op de zege. Zo haalde Andreas Bjelland een inzet van Hiwat van de doellijn en kon Marsman met moeite een schot van Stef Nijland keren. Kyle Ebecilio maakte het Boer nog lastig, maar de doelman bracht redding.
Zo eindigde het duel in een terecht gelijkspel, waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten. FC Twente zag
de achterstand op koploper Vitesse vergroot worden tot drie punten. De Tukkers bezetten de vierde plek. PEC Zwolle staat twee plekken lager en houdt aansluiting met de top van de eredivisie.

PEC Zwolle - FC Twente 1-1 (0-0)

1-0 Fernandez (49)
1-1 Promes (72)
Arbiter: Blom
Geel: Fernandez, Gravenbeek (PEC Zwolle), Gutiérrez, Ebecilio (FC Twente)
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Hiwat, Mokotjo, Saymak, Klich (Nijland/77), Thomas (Labylle/82), Fernandez (Narsingh/69).
FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland, Schilder (Breukers/76), Ebecilio, Eghan (Mokhtar/56), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.