nieuws

Liesbert Lubberink wordt eerste vrouwelijke lijsttrekker in Staphorst

Liesbert Lubberink
Liesbert Lubberink
Als de ledenvergadering van de PvdA in Staphorst deze maand instemt met de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, dan wordt Liesbert Lubberink uit IJhorst de eerste vrouwelijke lijsttrekker in de geschiedenis van de Staphorster gemeenteraad. De gemeenteraadsverkiezingen zijn 19 maart volgend jaar.
Bijna 100 jaar nadat het passief vrouwenkiesrecht in Nederland is ingevoerd lijkt het erop dat de gemeente Staphorst haar eerste vrouwelijke lijsttrekker krijgt. Bijzonder en leuk, maar Liesbert Lubberink wil er liever niet te veel de nadruk op leggen. Het zorgt weer voor z'n sfeertje over Staphorst en vrouwen en dat wil ze liever niet. “Ik snap dat mensen dat doen, maar van mij hoeft het niet. Het gaat om de inhoud.”
De IJhorstse, die lerares van beroep is, kwam vier jaar geleden in de gemeenteraad. Samen met Herriët Brinkman van het CDA was ze toen de eerste vrouw in zestien jaar die in de lokale volksvertegenwoordiging kwam. Tot die tijd was de Staphorster politiek een mannenbolwerk. Tiny Radersma was van 1987 tot 1994 de eerste en tot dan toe laatste vrouw in de gemeenteraad van Staphorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.