Nieuws

Kind zit vast in de modder in Nijverdal: gemeente neemt maatregelen

Gemeente plaatst rood witte linten rond het gebied
Gemeente plaatst rood witte linten rond het gebied
De gemeente Hellendoorn neemt maatregelen nadat gisteren aan de Portlandweg een jongen in de modder vast was komen te zitten. De jongen kon niet meer zelf uit de modder komen en is door een man uit zijn benarde positie bevrijd.
De jongen was aan het spelen op een braakliggend terrein aan de Portlandweg, bij de wijk De Blokken in Nijverdal. Door de vele regenval van de laatste weken was de grond nogal drassig, waardoor de jongen met zijn laarzen vast kwam te zitten en geen kant meer op kon.

Rood witte linten rond het gebied

Volgens een woordvoerster van de gemeente Hellendoorn heeft een medewerker van de gemeente het braakliggende stuk grond bekeken. Gebleken is dat mensen een halve meter in de modder kunnen wegzakken. De gemeente neemt maatregelen. "Omdat het zeker voor kleine kinderen gevaarlijk kan zijn om zo ver in de modder weg te zakken", aldus de woordvoerster van de gemeente Hellendoorn. "Er zullen rood witte linten rond het gebied worden geplaatst.
De woordvoerster benadrukt dat er geen sprake is van drijfzand in de omgeving van de Portland. Daar deden wel geruchten de ronde over. "Drijfzand is levensgevaarlijk. Als dat hier het geval was, hadden we andere maatregelen genomen", geeft de woordvoerster aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.