nieuws

CDA en D66 zien trainingscomplex FC Twente wel in Haaksbergen

In Haaksbergen leeft het idee om het trainingscomplex van FC Twente naar het dorp te halen. Het plan is ontstaan binnen het CDA. Ook de lokale D66 is voor het plan.
Volgens CDA-fractievoorzitter Frans Winkelhuis heeft het nog geen formele status. "Het idee is ontstaan onder het genot van een glas bier." Vanavond wordt binnen de partij over het idee gesproken. Volgens de partij zijn er in Haaksbergen genoeg locaties, waaronder sportpark Groot Scholtenhagen, waar HSC'21 speelt. 

Universiteit Twente

FC Twente traint nu nog op het terrein naast het FBK-stadion. De club wilde het stadion kopen om het trainingscomplex uit te breiden en er onder meer het eerste vrouwenelftal van FC Twente te laten spelen. De politiek in Hengelo heeft vorige week dinsdag besloten dat het stadion niet verkocht wordt.
FC Twente zou daarom nu om zich heen kijken op zoek naar een andere locatie voor het trainingscomplex. De Universiteit Twente is al genoemd, maar er zijn nog geen concrete stappen in die richting genomen. Ook wordt Apeldoorn al genoemd als eventuele trainingslocatie.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.