Nieuws

Investeerder Dik Wessels uit Rijssen derde op lijst Quote 500

Investeerder Dik Wessels uit Rijssen is volgens zakenblad Quote 500 de op twee na rijkste persoon van Nederland. Volgens de lijst met 500 rijkste Nederlands heeft Wessels een vermogen van 2,1 miljard euro.
De eerste plaats van rijkste Nederlanders is opnieuw voor Charlene de Carvalho-Heineken, de erfgename van het Heinekenimperium, die haar vermogen met maar liefst 33,3 procent zag stijgen tot 7,2 miljard euro. Ook de nummer twee, Frits Goldschmeding, zag zijn vermogen met 42,9 procent omhoogschieten. De oprichter van Randstad uitzendbureau is goed voor 3 miljard euro. Op een gedeelde vierde plaats staan mediamagnaat John de Mol (2 miljard) en auto-importeur Wijnand Pon (2 miljard).

Overijsselse top 5

3. Dik Wessels, Holten (€ 2,1 miljard)
42. Gerard Sanderink, Weerselo (€ 455 miljoen)
19. Familie De Groen, Enschede (€ 390 miljoen)
109. Gerrit Tijhuis, Rijssen (€ 235 miljoen)
114. Albert ten Brinke, Rijssen (€ 215 miljoen)

Rijken worden rijker

Ondanks de economische crisis is het gezamenlijke vermogen van de rijkste Nederlanders dit jaar opnieuw gestegen. Mede geholpen door een gunstige beurskoers zagen de allerrijksten hun vermogen met 6,14 procent toenemen, tot een totaal van 113,1 miljard euro. Dit meldt de jongste editie van de Quote 500.
Inmiddels is het weer wat moeilijker om een positie op de lijst te bemachtigen, stelt zakenblad Quote. Had de hekkensluiter vorig jaar nog genoeg aan 50 miljoen euro, dit jaar moest DJ Tiësto 54 miljoen meenemen om erbij te horen. Onder de 500 vermogenden bevinden zich dit jaar 20 miljardairs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.