nieuws

Afbouwen DCW Enschede, tevredenheid bij medewerkers groter

Het DCW-pand in Enschede
Het DCW-pand in Enschede
Gedetacheerde medewerkers van de sociale werkvoorziening DCW in Enschede zijn tevredener dan hun collega´s die nog intern bij de DCW werken. Dat blijkt uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Van de ongeveer 1600 medewerkers zijn bijna 200 ondervraagd.
De medewerkers die als DCW'er bij een regulier bedrijf werken zijn trotser op hun werk en het bedrijf waar ze werken, en hebben een veel kleinere band met de DCW dan collega´s die nog bij de DCW aan de Kuipersdijk werken.
Die resultaten zijn voor de gemeente Enschede de bevestiging dat ze twee jaar geleden de goede weg is ingeslagen.
Voor beide groepen is er nog het één en ander te verbeteren, zoals vaker een werkoverleg, meer aandacht bij ziekte en -bij de DCW- schonere toiletten, maar dat wordt wethouder Hatenboer wel opgepakt. "Dat valt onder de normale bedrijfsvoering."

DCW op termijn helemaal opdoeken

Enschede was in 2011 de eerste gemeente die aankondigde de sociale werkvoorziening in de huidige opzet af te schaffen en de mensen met meer of minder begeleiding onder te brengen bij reguliere bedrijven. Dat gebeurde onder meer bij groenbedrijf Visschedijk. Volgens Wethouder Hatenboer blijkt uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat dit zogenoemde Enschedees model werkt. Hij streeft ernaar dat de DCW als sociale werkvoorzieningsschap op termijn helemaal verdwijnt en zich alleen nog bezighoudt met bemiddeling en plaatsing van mensen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.