nieuws

Maureen Welhuis Twents Zakenvrouw van 2013

Directeur-eigenaar Maureen Welhuis van kinderopvang Hebbes in Enschede is gekozen tot Twentse Zakenvrouw van 2013. Trudy Vos van Regio Twente kreeg de titel Beste Vrouwelijke Manager.Â
De prijzen werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de finaleronde in Almelo. Er waren voor aanvang nog zes kandidaten voor de twee verkiezingen. Die zes waren overgebleven uit een voorselectie van tientallen kandidaten. De jury begon deze zomer met een eerste voorselectie. In elke categorie werden tien vrouwen geselecteerd, van wie er gisteravond drie dames per categorie in de finale zaten.
Maureen Welhuis werd gekozen tot Twents Zakenvrouw 2013 en kreeg de voorkeur boven Judith Lansink, architect-eigenaar van BLM Architecten in Enschede en Silvia Tragter, directeur-eigenaar van TAD Tours.
In de categorie Beste Vrouwelijke Manager versloeg Trudy Vos zowel Judith Hartman, directeur van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede als Ellen Lesscher, de directeur van Randstad Regio Oost. 
Het was de vijfde keer dat de verkiezing van de Twentse zakenvrouw werd gehouden. De jury bestond uit de Enschedese wethouder Marijke van Hees, Wilma Toering van GGN en Gaston Sporre, voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost-Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.