nieuws

Staking bij AkzoNobel in Deventer van start

Bij AkzoNobel in Deventer is vanmorgen een staking van start gegaan uit protest tegen sluiting van de productie in de vestiging in Deventer. Daardoor verliezen 215 mensen hun baan. Ruim 130 medewerkers liepen vanochtend in een stoet naar hun werkgever.
De ochtendploeg had het werk neergelegd. De dagploeg, middagploeg en avondploeg zijn niet aan het werk gegaan.

Optocht vanaf het Postillion Hotel

De werknemers hadden zich verzameld in het Postillion Hotel in Deventer. Van daaruit is er in optocht naar de poort van de vestiging in Deventer gelopen. De stakers hadden een groot vaandel gemaakt, met daarop de tekst; 'Akzo wist ons 30 augustus goed te raken. Daarom gaan wij staken!'
FNV Bondgenoten wil met de actie bereiken dat er een goed sociaal plan komt voor de mensen die hun baan verliezen in Deventer. "Als mensen ander werk vinden, dan moet er een goede ontslagvergoeding komen", zegt bestuurder Vos. "Ook omdat mensen vaak bij hun nieuwe werkgever minder zullen verdienen dan nu het geval is."

"Actiebereidheid is hoog"

Ook voor de oudere werknemers wil de vakbond een goede regeling, omdat dit de groep is die vaak moeilijk weer aan het werk kan komen. "En de ontslagvergoedingen moeten ineens uitbetaald worden en niet in termijnen", legt Vos de derde eis van FNV Bondgenoten op tafel.
Vos verwacht dat het niet de laatste keer zal zijn dat de werknemers van AkzoNobel in Deventer het werk neer zullen leggen. "Het wordt een actie van de lange adem, die nog enkele maanden kan gaan duren." De komende maanden zal het werk nog meerdere keren worden stilgelegd als de directie van AkzoNobel niet tegemoet komt aan de eisen van de werknemers. "De actiebereidheid onder de werknemers is hoog", aldus Vos.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.