Nieuws

Openbare stadswerkplaats geopend in Enschede

Enschede heeft sinds vandaag een openbare stadswerkplaats. In de werkplaats kunnen vakmensen en beginners in de hout-, metaal- en textielbewerking aan de slag.
De werkplaats is gevestigd in de voormalige Polaroid-fabriek in het centrum van de stad. Vrijwel iedereen kan in de werkplaats aan de slag; kunstenaars, kleine zelfstandigen, studenten of ouderen die een surprise voor Sinterklaas willen maken. "Het moet een plek worden waar jong en oud en vakman en beginner elkaar ontmoeten", zegt Jan Krakers van woningcorporatie Domijn.

Talentontwikkeling staat voorop

De gemeente Enschede en woningcorporatie Domijn zijn initiatiefnemers van de werkplaats. Talentontwikkeling staat in het project voorop. Door ruimte en machines te bieden, kunnen jonge mensen zich verder ontwikkelen en hopelijk doorgroeien naar een betaalde baan, is de filosofie.
De stadswerkplaats is 1500 vierkante meter groot. Er zijn zaag- en metaalbewerkingsmachines en er komt een bronsoven voor kunstenaars. In de stadswerkplaats is ook de onderhoudsdienst van Domijn aan het werk en is een gemeentelijke afdeling actief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.