Nieuws

Conflict Connexxion en Syntus opgelost, abonnement blijft geldg

Abonnementsconflict opgelost
Abonnementsconflict opgelost
Busreizigers in Twente die met een abonnement van Connexxion reizen, hoeven op 8 december geen nieuw abonnement van Syntus aan te schaffen.
Dat is het resultaat van het bemiddelende optreden van de Regio Twente. Reizigers met een sterabonnement krijgen van Connexxion een papieren 'zichtabonnement'. Daarmee kunnen ze na 8 december toch geldig reizen met de bussen van Syntus. Reizigers met een jaarabonnement hebben het 'zichtexemplaar' al ontvangen. Voor reizigers met een maandabonnement geldt een aparte regeling. Die komt binnenkort op de sites van Connexxion en Syntus te staan.
Enkele weken geleden leek het er op dat busreizigers met een abonnement van Connexxion op 8 december een nieuw abonnement van Syntus zouden moeten aanschaffen. 8 december is de datum dat Syntus het busvervoer in de regio overneemt. De maatschappij meldde dat ze de abonnementen van Connexxion niet kon overnemen, omdat haar OV-chipkaartapparatuur anders is dan die van Connexxion. Samen kwamen de twee vervoersmaatschappijen er niet uit. Na bemiddeling van de Regio Twente dus wel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.