nieuws

Vrouw zoekt homo voor kind via advertentie in supermarkten Enschede

Advertentie die in supermarkten hangt
Advertentie die in supermarkten hangt
Een 34-jarige alleenstaande vrouw uit Enschede is op zoek naar een homo of homopaar uit Twente voor co-ouderschap. Ze hangt daarvoor advertenties op in supermarkten in Enschede.
Ze vertelt: "Ik ben jarenlang te passief geweest en dacht dat mijn prins op het witte paard mij wel zou vinden. Niet dus. Ik ben 34 en wil ook niet eeuwig meer wachten. Als de zoektocht niet slaagt overweeg ik donorsperma. Maar het liefst heb ik een vader in het leven van mijn kind."

Waarom geen heteroman?

Op de vraag waarom ze specifiek op zoek is naar een homo of homostel antwoordt ze: "Ik wil juist geen co-ouderschap met een heteroman. Daarnaast zijn er veel homo's met een onvervulde kinderwens en daarom denk ik dat het kind juist meer dan gewenst zal zijn."
De vrouw is inmiddels al ongeveer een jaar op zoek, maar heeft tot nu toe geen geschikte vader of vaders gevonden. Behalve dat ze advertenties ophangt in supermarkten in Enschede heeft ze ook een anoniem Facebookaccount: Wensmoeder Zoekt Wensvader. Daar krijgt ze veel positieve reacties op.

Nog niemand verteld

De vrouw blijft bewust anoniem: "Ik heb nog niemand over deze manier van mijn kinderwens vervullen verteld. Ik ben ook wel bang voor de reacties, want het is wel een behoorlijke keuze die je maakt om als alleenstaande moeder een kind op de wereld te zetten zonder vader. Aan de andere kant zijn er genoeg kinderen die de dupe zijn van een vervelende scheiding."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.