nieuws

Eerste vrouwelijke lijsttrekker Staphorst is 'logische stap'

Liesbert Lubberink verwacht weinig weerstand in Staphorst als zij wordt verkozen tot allereerste vrouwelijke lijsttrekker in de gemeenteraad. "Ik denk dat veel mensen in de gemeente het een logische stap vinden." Het zou volgens haar een ander verhaal worden als ze wethouder wilde worden.
Eind november beslist de PvdA Staphorst tijdens een ledenvergadering of Liesbert Lubberink de kar mag gaan trekken richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. In dat geval zal ze de eerste vrouwelijke lijsttrekker in het kerkdorp worden.
Lubberink is zich ervan bewust dat ze mogelijk geschiedenis gaat schrijven, maar wil er niet teveel nadruk op leggen. De afgelopen vier jaar zaten twee vrouwen in de gemeenteraad van Staphorst. Ze denkt dat de gemeente daardoor langzaam gewend is geraakt aan het idee dat vrouwen er ook bij horen.

Weg vrijmaken voor andere vrouwen

Eerder schreef de PvdA'er in een blog dat ze het ook tijd vindt voor een vrouwelijke wethouder. Maar omdat haar partij vooralsnog te weinig zetels heeft in de raad van Staphorst, zal dat er niet van komen. "Maar die weg wil ik wel vrijmaken. Een college, een raad, is toch een afspiegeling van de gemeenschap. En daar horen vrouwen bij. Dus een vrouwelijke stem in het geheel zou ik belangrijk vinden. En ook goed voor Staphorst."
Op 28 november bepalen de leden van de PvdA in Staphorst of Lubberink inderdaad de lijsttrekker wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die verkiezingen zijn 19 maart volgend jaar.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.