Zorgonderzoek

Salland Zorgverzekeringen wil meer inzicht in zorgfraude en zorgkosten

ENO Zorgverzekeraar, waar onder meer Salland Zorgverzekeringen onder valt, gaat meer aandacht besteden aan de bestrijding van zorgfraude en het omlaag brengen van de zorgkosten.
Daarvoor heeft de zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten met BusinessForensics, dat een programma levert waarmee zorgfraude beter kan worden opgespoord en beter kan worden gecontroleerd of de zorg waarvoor betaald wordt, ook is verkregen. In 2012 is door alle zorgverzekeraars samen een bedrag van 205 miljoen euro teruggevorderd aan betalingen die helemaal niet hadden moeten worden gedaan. Slechts 7 miljoen euro daarvan is fraude.
Omdat er landelijk steeds meer discussie ontstaat over de almaar stijgende zorgkosten, wil Eno weten of  elke euro die de zorgverzekeraar betaalt voor zorg, ook daadwerkelijk rechtmatig is. Bestrijding van zorgfraude en focus op zinnige en zuinige zorg is een actueel thema binnen de zorgwereld, stelt Theo Engels van Eno. "Wij doen er veel aan om fraude in de zorg te voorkomen en te bestrijden. Dat draagt weer bij aan een betaalbare premie voor onze verzekerden."
Het computersysteem waarmee Salland Verzekeringen de zorgfraude effectiever wil gaan opsporen is, naar eigen zeggen, uniek voor Nederland. Meerdere collega-zorgverzekeraars hebben al gemeld interesse in het programma te hebben.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.