nieuws

Textielketen Terstal uit Almelo heeft interesse in overname Henk.nl

Directeur Niek Gloudemans van TerStal
Directeur Niek Gloudemans van TerStal
Textielketen TerStal uit Almelo is één van de gegadigden voor overname van de failliete kledingketen Henk.nl. Dat meldt de TC Tubantia.
Het bedrijf Henk.nl, dat vroeger opereerde onder de naam Henk ter Hoor, is in Noord- en Midden-Nederland actief en ging vorige week voor de tweede keer in een jaar tijd failliet. Directeur N. Gloudemans van TerStal bevestigde gisteravond dat hij zich bij curator Reiziger van Henk.nl heeft gemeld. Die is met meerdere partijen in gesprek en hoopt nog deze week een deal te kunnen sluiten. 

Volgens Gloudemans staat nog niet vast dat TerStal de 63 overgebleven winkels of een deel ervan overneemt. „Het is momenteel niet gemakkelijk in de branche. We hebben ons gemeld, maar zijn voorzichtig. De winkels moeten wel bijdragen aan de winst.” 

Henk.nl draaide maandelijks een verlies van 200.000 euro en heeft een schuld van 6,5 miljoen. In oktober vorig jaar maakte de keten een doorstart met 63 van de 103 winkels en 250 van de 400 werknemers. De keten redde het opnieuw niet, volgens Reiziger onder meer doordat de voorjaars- en najaarscollectie slecht verkochten. TerStal heeft ruim 200 winkels.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.