Bolletje uit Almelo enige uit Overijssel in top 100 onmisbare merken

Bolletje uit Almelo is het enige merk uit Overijssel in de Top-100 Onmisbare Merken 2013. De beschuitproducent staat op plek 58. Hema voert de lijst aan, gevolgd door het NOS Journaal en Albert Heijn.

De lijst is samengesteld door de European Institute for Brand management (EURIB). Het is de zesde keer dat de lijst is gepubliceerd. Centraal bij de samenstelling van de lijst is de vraag welke merken consumenten in Nederland absoluut niet willen missen. Daarbij gaat het niet alleen om consumentengoederen, maar ook om bijvoorbeeld dienstverleners, internetmerken, winkelketens en dierentuinen.

Bolletje van 64 naar 58

Bolletje is in de lijst terug te vinden op de 58ste plaats, zes plaatsen hoger dan vorig jaar. 39 procent van de ondervraagden in het onderzoek zou het jammer vinden als Bolletje als merk zou verdwijnen.

In totaal werden 1001 personen in het onderzoek ondervraagd. Zij kregen willekeurig allerlei merknamen voorgelegd waarbij ze moesten aangeven of de merknaam onmisbaar is of niet. Daarbij werd onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld voedselmerken, TV-programma's, speelgoed en voetbal.

FC Twente niet in de lijst

In die laatste categorie valt op dat geen enkele Overijsselse voetbalclub genoemd wordt als onmisbaar merk. Eerste divisionisten als Sparta en Excelsior kregen wel stemmen, maar niet genoeg om de eerste 100 te halen. FC Twente is de enige landskampioen van de laatste vijftien jaar die niet wordt genoemd. Feyenoord, Ajax, PSV en AZ staan wel in de lijst, maar ook die clubs kregen niet genoeg stemmen om de top 100 te halen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren