nieuws

Schapenhandelaar geschokt over slacht in schuur Daarle

Schaap gestolen en geslacht
Schaap gestolen en geslacht
Een schapenhandelaar uit Den Ham is geschokt over de slacht en diefstal van één van zijn schapen. Gisteravond ontdekte hij de gruwelijke daad, toen hij een bezoek bracht aan zijn schapen in een schuur aan de Hellendoornseweg in Daarle.
"Ik zag direct dat er iets mis was. Het hekwerk van 2 meter hoog was vernield en een ruit was ingeslagen. Toen ik de schuur binnenkwam, zag ik allemaal bloed." Het bleek dat onbekenden een schaap ter plekke hadden geslacht en vervolgens het beest hebben meegenomen. "Ze hebben gewoon de strot doorgesneden. Ik vind het een heel raar idee", zegt de handelaar. "Dit zijn op z'n zachtst gezegd géén normale mensen." De dieven moeten goed zijn ingevoerd, want de meest straatbewoners weten niet eens dat er af en toe schapen in de schuur worden ondergebracht.
Een eindje verderop, aan de Wierdenseweg in Daarle, zijn afgelopen week 2 ganzen gestolen. De eigenaar, een hobbyboer, heeft daar vanochtend aangifte van gedaan. "Ik wil niet zeggen dat het iets te maken heeft met de diefstal van het schaap, maar vreemd is het wel."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.