Nieuws

Glazen Bos in Haaksbergen met bom aan diggelen geblazen

Glazen Bos in Haaksbergen opnieuw vernield
Glazen Bos in Haaksbergen opnieuw vernield
De gemeente Haaksbergen heeft bij de politie aangifte gedaan van een nieuwe vernieling van kunstwerk het Glazen Bos aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen.
Het is al voor de derde keer binnen een jaar dat het Glazen Bos door vandalen is vernield. Eerder dit jaar liep het glazen kunstwerk aan de Scholtenhagenweg aanzienlijke schade op na twee vernielpogingen. Het lijkt er nu op dat met een vuurwerkbom het kunstwerk is opgeblazen. Door de drie vernielingen is de schade inmiddels opgelopen tot tienduizenden euro’s.

In mei werd het kunstwerk van Frans Bolink en Gerard Koopman door vandalen beschadigd. Later, rondom de Schuttersfeesten in september, was het opnieuw raak. De schade van beide vernielingen werd geschat op ruim tienduizend euro. Nu is weer een aantal glazen panelen vernield. Burgemeester Hans Gerritsen is dan ook bijzonder ontstemd: “De eerder veroorzaakte schade was nog niet eens hersteld, omdat we voor dit soort zaken niet zo maar geld klaar hebben liggen”, aldus Gerritsen. "Reparatie van de glazen panelen vergt bovendien vele maanden, omdat dit specialistisch werk is.”

Gerritsen is duidelijk over de gevolgen van vandalisme. “Het Glazen Bos in volle glorie is een prachtig visitekaartje bij de entree van Haaksbergen. Omdat de premie te hoog zou worden, is het kunstwerk niet verzekerd. Haaksbergen draait dus zelf voor de schade op. Het kost de Haaksbergse gemeenschap onnodig een hoop geld. We hopen dat de politie de daders in de kraag vat. We willen de schade op de daders gaan verhalen. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.