Sport

Jorien ter Mors grijpt ticket voor Olympische Spelen

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors uit Enschede mag zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de Olympische Spelen. De shorttrackster bereikte donderdag de kwartfinales op de 1500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijd in Kolomna. Daarmee haalde Ter Mors een ticket voor Nederland binnen.
De wedstrijd in Rusland dient tevens als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Sotsji. Ter Mors drong net als Lara van Ruijven door tot de kwartfinales op die afstand en schaarden zich daardoor in ieder geval bij de beste 36. Dat deden ze vorige week in Turijn ook al en de beste 36 shorttracksters over beide olympische kwalificatietoernooien vergaren een startbewijs voor hun land op de 1500 meter. De bondscoach wijst de rijders vervolgens aan.

Ter Mors overtuigend door

Ter Mors won haar heat overtuigend, terwijl Van Ruijven met een derde plek in de voorronde ook nog net doordrong tot de kwartfinales, die zaterdag worden verreden. Op vrijdag staan de voorrondes van de 500 meter op het programma. Ook op de teamrelay maakt Ter Mors nog kans om zich te kwalificeren voor de Spelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.