Betaald voetbal

PEC Zwolle wil verder met Denis Mahmudov

PEC Zwolle wil Denis Mahmudov overnemen van Excelsior'31. De topscorer van de topklasser uit Rijssen heeft indruk gemaakt tijdens zijn stageperiode bij de eredivisionist.
PEC Zwolle hoopt de speler per 1 januari 2014 of vanaf komend seizoen vast te kunnen leggen. De 24-jarige Macedoniër speelde in het verleden al betaald voetbal bij AGOVV. Zij Macedonische status (buiten de EU) maakte het minder aantrekkelijk voor clubs om zijn salaris op te hoesten. Met de aanvraag van de juiste papieren lijkt dat probleem opgelost. Mahmudov is met vijftien doelpunten topscorer van de topklasse en heeft bij Excelsior nog een contract voor anderhalf jaar. PEC Zwolle zal dus een afkoopsom moeten betalen.

Eerste team

Mahmudov kan volgens trainer Ron Jans de stap naar de eredivisie maken. Hij wordt dan ook aangetrokken voor de eerste selectie. Jans ziet Mahmudov als veelzijdige aanvaller, die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. De KNVB moet eerst nog wel dispensatie verlenen als de transfer tijdens de komende winterstop in gang wordt gezet.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.