nieuws

Actie voor behoud naam Nel Bannink in Zwolle

Joop van Ommen uit Zwolle wil dat de naam Nel Bannink behouden blijft. In 'De Herbergkrant' doet hij een oproep aan alle Zwollenaren om mee te denken over ideeën om de naam te behouden. Nu de daklozenopvang in het 'Nel Banninkhuis' is gesloten dreigt de naam van de bekende heilsoldate uit de stad Zwolle te verdwijnen.
Nel Bannink haalde jarenlang geld op voor de sociaal zwakkeren in de Zwolse samenleving, haar leven stond in dienst van de medemens. Op 1 mei 1997 overleed zuster Nel Bannink, voor vele zwollenaren bekend als "tante Nel". Zij liep zo'n 47 jaar elke week door de binnenstad om het Leger des Heils-tijdschrift 'de Strijdkreet' te verkopen en op deze manier het evangelie te verkondigen. 'Tante Nel' was in het Zwolse uitgaansleven een begrip.
"Zij deed zoveel goeds voor de medemens maar als je hier in Zwolle eenmaal begraafplaats Kranenburg voorbij bent, dan zijn ze je zo weer vergeten!" aldus Van Ommen, die zich zelf ook jarenlang inspande voor dak- en thuislozen in Zwolle. Daklozenopvang het 'Nel Banninkhuis' is wegens bezuinigingen gesloten en de angst is dat Nel Bannink in de vergetelheid zal raken.
John van Boven, voormalig raadslid ChristenUnie Zwolle, laat weten de oproep van Joop van Ommen te steunen.
Ook wethouder Erik Dannenberg, oud-directeur van het Leger des Heils in Zwolle, is gecharmeerd van het initiatief. "Nel Bannink heeft veel betekend voor de achterstandsgroepen in deze regio."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.