Nieuws

Acties in Overijssel voor actie Giro 555 voor Filipijnen komen op gang

Situatie in de Filipijnen
Situatie in de Filipijnen © @care_nederland
Langzamerhand komen in Overijssel de acties op gang om geld in te zamelen voor de actie van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Maandag is een landelijke actiedag.
Heel veel acties zijn er tot nu toe nog niet bekend, maar het aantal acties neemt langzaam toe. In Heeten is al meteen na de ramp een inzamelingsactie gestart door het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen. Ook de stichting 'Loop & Werk' in Denekamp is al een paar dagen bezig met een eigen inzamelactie voor de plek waar de stichting actief is.

Vooral scholen in actie

Voor Giro 555 zijn het tot nu toe met name scholen die in actie komen. Zo zijn kinderen van basisschool De Bongerd in Wijhe bezig met het inzamelen van lege flessen en is in Zwolle de actie 'Kinderen Zwolle voor Filipijnen' gestart. Alle kinderen in Zwolle wordt gevraagd geld in te zamelen en een lied in te studeren dat maandag gezamenlijk wordt gezongen.
Ook in Deventer is er een muzikale actie. Zanger René Bishop staat vrijdag en zaterdag te zingen voor de V&D aan de Brink en heeft een inzamelbak staan waar giften voor Giro 555 in kunnen. De optredens zijn tussen 13.00 en 17.00 uur.
De gemeente Kampen is een van de eerste gemeenten die geld stort op Giro 555. Kampen stort 5000 euro. De gemeenteraad van Kampen ging daarmee vanavond akkoord.
Carnavalsvereniging de Stöppelkaters uit Raalte zamelt vanavond geld in voor de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse Katerspektakel in de Leeren Lampe. De bestuursleden en de Raad van 11 gaan met de steek rond. De carnavalsvereniging roept aanwezigen munten te doneren voor het goede doel. Eerder hield de Stöppelkaters op deze manier ook al inzamelingen voor de slachtoffers van de tsunami in 2004 en de aardbeving op Haïti in 2010.
Kom jij ook in actie om geld in te zamelen voor de Filipijnen? Laat het ons dan weten via nieuws@rtvoost.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.