Nieuws

Bokser Peter Mullenberg verrast door geboorte zoon

Peter Mullenberg is trotse papa
Peter Mullenberg is trotse papa
Hij had zich de voorbereiding op zijn eerste partij voor Italia Thunder heel anders voorgesteld. Maar de natuur haalde de planning in en dus bokst Peter Mullenberg uit Almelo zaterdag de ouverture als kersverse vader.
Mullenberg zou maandag naar Mar del Plata in Argentinië reizen om voor zijn nieuwe club zijn debuut te maken in de sterkste bokscompetitie ter wereld. In deze World Series of Boxing moet hij zaterdag aantreden tegen Braian Suarez van de Argentina Condors. Er was door de clubbaas van Italia Thunder een intensieve voorbereiding naar dat duel uitgestippeld. Maar daar kwam niets van terecht.

Baby Peter Noah gooit boksprogramma vader in de war

Maandagavond laat diende zich namelijk plotseling het eerste kind van de 25-jarige Almeloër aan. De baby had ruim twee weken later moeten komen, in een periode dat Peter niet hoefde te boksen. Maar de kleine Peter Noah trok zich nergens iets van aan en besloot maar direct het hele boksprogramma van zijn vader in de war te gooien.  Die kon en wilde niets anders dan zijn Italiaanse clubbaas te bellen om te vragen of hij nog wel moest komen, want van een normale voorbereiding op dit uitermate belangrijke duel was geen sprake meer. "Als alles goed is met moeder en kind, kom dan toch maar zo snel mogelijk", klonk het vanuit Argentinië, waar zijn teamgenoten reeds gearriveerd waren.
En dus staat Peter Müllenberg zaterdag in de ring in Zuid-Amerika. Nadat zoonlief gezond in de couveuse lag en ook moeder de zegen gaf, werd de beste bokser van Nederland gisteren door zijn vader naar Schiphol gebracht. Vandaag kwam hij in Mar del Plata aan. "Maar in gedachten ben ik nog gewoon thuis bij mijn vrouw en Peter Noah."

Allerbeste amateurboksers ter wereld

Müllenberg bokst de komende vier maanden voor Italia Thunder in The World Series of Boxing. Zijn club wordt gesponsord door het overbekende Dolce en Gabbana. De competitie bestaat uit teams uit alle werelddelen, met de allerbeste amateurboksers ter wereld. Het eerste contact met de Italianen kwam tot stand nadat Mullenberg zilver won op het EK in Minsk. En toen hij op het laatste WK in Kazachstan bij de laatste acht kwam, kreeg de Almeloër meteen een contract aangeboden voor de hele competitie.
Zijn doel is om de Olympische Spelen van 2016, maar hij moet dat doen zonder enige steun van het NOC*NSF, dat hem keihard heeft laten vallen. "Maar deze competitie vergoed veel, zowel sportief als financieel", aldus Mullenberg, die zaterdag in Argentinië begint tegen de Argentijn Braian Suarez. "Ik ken hem niet, maar ik ga er van uit dat ik van hem kan winnen. Peter Noah heeft me een hoop hoofdbrekens bezorgt, maar ook heel veel motivatie gegeven."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.