Nieuws

Inschrijving voor Batavierenrace tussen Nijmegen en Enschede geopend

Inschrijving voor Batavierenrace geopend
Inschrijving voor Batavierenrace geopend
De inschrijving voor de 42ste editie van de Batavierenrace is vannacht geopend. De estafetterace tussen Nijmegen en Enschede wordt volgend jaar op 10 mei gehouden.
Jaarlijks rennen bijna 8.500 studenten van het Universitair Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek, naar Enschede. De tocht eindigt op de campus van de Universiteit Twente, waar traditiegetrouw een groot feest is. Het parcours is 175 kilometer lang en wordt verdeeld over 25 etappes. De snelste ploegen leggen die afstand in minder dan elf uur af.
De inschrijvingen voor het evenement stromen al binnen. De organisatie verwacht binnen een week de reservelijst te moeten openen. Vorig jaar was de aanmeldlijst binnen drie dagen vol.
De lopers kunnen zich ook dit jaar weer inzetten voor een goed doel, door geld in te zamelen. Dat gebeurde vorig jaar voor het eerst. Het ingezamelde geld is bestemd voor onderzoek naar kankerbestrijding door Nederlandse universiteiten. Vorig jaar werd bijna tienduizend euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.