Nieuws

K. legt functie neer als commissaris zorgverzekeraar ENO

M.K. stopt als commissaris bij ENO
M.K. stopt als commissaris bij ENO
Oud-wethouder M.K. van Enschede heeft haar commissariaat bij zorgverzekeraar ENO in Deventer voortijdig beëindigd.
Volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft M.K. geen reden gegeven voor haar voortijdige vertrek. Maar hij denkt dat het te maken heeft met de ophef rond haar persoon eind oktober van dit jaar na publicaties bij RTV Oost.

Koomen stopt per direct

De bestuursperiode van K. loopt eind dit jaar af, maar zij heeft besloten per direct te stoppen. Eind oktober onthulde RTV Oost dat K. in haar periode als CDA-wethouder in Enschede onder meer intimiderende en bedreigende mails heeft verstuurd om een gevoelige privékwestie op te lossen. Volgens K. ging het om een vervelende privésituatie en had dit niets met haar functioneren als wethouder te maken.
Volgens burgemeester Den Oudsten overtrad K. in haar rol als wethouder daarnaast de wet en de gedragscode door niet te melden dat haar toenmalige vriend in 2010 een automatiseringsopdracht deed bij de Stadsbank in Enschede. Zij was tijdens haar wethouderschap bestuursvoorzitter van de Stadsbank.

ENO betreurt vertrek van Koomen

De Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar ENO waarbij onder meer Salland Verzekeringen is ondergebracht, heeft begrip voor het besluit, maar betreurt het voortijdige vertrek van K. K. was vanaf 2007 één van de toezichthouders bij de zorgverzekeraar die zo'n 150.000 verzekerden vertegenwoordigt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.