Nieuws

Vijfduizend mensen gecontroleerd bij verkeersactie langs Duitse grens

Duitse politie actief in Twente
Duitse politie actief in Twente
Tijdens een grote verkeersactie van de Nederlandse, Duitse en Poolse politie zijn in de grensstreek donderdagavond meer dan 5.000 weggebruikers gecontroleerd. De actie leverde onder meer 70.000 euro aan verkeersboetes op.
Bij de massale actie die was gericht op verkeersveiligheid, criminaliteit en banditisme werden langs de Nederlands-Duitse grens tussen Groningen en Aken duizend politiemensen ingezet.

Ongeveer 600 overtredingen

Op diverse locaties werden 4.081 voertuigen en 5.107 personen gecontroleerd. Zo’n 600 overtredingen werden geconstateerd, zoals onder meer rijden onder invloed (14 keer), rijden zonder geldig rijbewijs (11 keer) en de Wet Mulder (505 keer snelheidsovertredingen, technische staat van voertuigen, het niet gebruiken van de gordel en niet handsfree bellen).
Ook werd op verschillende controlepunten drugs onderschept: 2.958,36 gram marihuana, 30 gram hash, 5.010 gram amfetamine, 12,80 gram heroïne, 430 cannabisplanten, 38,71 gram paddenstoelen en 4 joints werden in beslag genomen. De drugs worden vernietigd. Tegen de personen bij wie de drugs werden aangetroffen is proces-verbaal opgemaakt. Ook andere zaken werden in beslag genomen, zoals zes messen, een luchtdrukpistool en een gaspistool.

Overzicht bijzonderheden in grensstreek Twente

Bij een integrale Transportcontrole op de A1 werden de volgende bijzonderheden geconstateerd:
- Bij één vrachtwagen bleek de vergunningen niet in orde te zijn.
- Wegens illegale afvaltransporten werd één keer proces-verbaal opgemaakt.
- In een vrachtwagen werd een partij wijn aangetroffen zonder dat de bestuurder in het bezit was van geldige douanedocumenten.
 - Bij een controle in Enschede werden 2 personen aangehouden. De ene persoon moet nog een geldboete van 458 euro betalen; de andere had nog een geldboete van 3.300 euro open staan.
 - Bij een gezamenlijke actie van de politie en de belastingdienst in de buurt van Almelo werd een persoon met de Nederlandse nationaliteit aangehouden omdat hij in het bezit was van een gaspistool.
 - Door het Grensoverschrijdende Politieteam (GPT) Bad Bentheim werd in Hengelo een 39 jarige Duitser uit Gelsenkirchen aangehouden. Bij onderzoek in het voertuig werd onder de bestuurders- en passagiersstoel 2,5 kg marihuana ontdekt. Verder werden in het voertuig 2 klapmessen en een set valse kentekenplaten aangetroffen.
 - Rond 23.35 uur kreeg het GPT van de meldkamer Twente het bericht dat 3 mannen in Nordhorn een inbraak hadden geplaagd. Twee personen konden ter plaatse worden aangehouden. De derde persoon vluchtte in een Nederlandse personenauto. In Noord-Deurningen kon de auto staande gehouden worden en werd ook deze persoon aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Borne.
 - Op de A1 bij Deurningen werd een 53 jarige Duitser aangehouden wegens mensensmokkel. Hij wilde een Russische staatsburger naar Amsterdam brengen. Deze persoon was in Duitsland uitgeprocedeerd en wachtte op zijn uitzetting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.