Nieuws

Deventer stopt met aankopen van bouwgrond door crisis

Deventer stadsgezicht
Deventer stadsgezicht
De gemeente Deventer koopt geen bouwgrond meer. De aankoop en verkoop van bouwgrond wordt door de gemeente onder meer door de crisis gezien als een te groot financieel risico.
De gemeente heeft jarenlang bouwgrond aangekocht om er woonwijken of bedrijventerreinen te ontwikkelen. Sinds het begin van de crisis voert de gemeente een terughoudender beleid.
Door bouwplannen af te stemmen en te faseren is de kans op een succesvol resultaat groter, vindt de gemeente. Daarover zijn afgelopen zomer afspraken gemaakt in het Bouwakkoord waar afspraken instaan tussen projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties en de gemeente. Het nieuwe grondbeleid van de gemeente sluit aan bij de afspraken die in het Bouwakkoord zijn gemaakt.
Naast de samenwerking in het Bouwakkoord blijft de gemeente, door het vaststellen van bestemmingsplannen en het maken van prestatieafspraken met woningcorporaties, zorgen voor voldoende woningen en bedrijventerreinen. Wethouder Pierey: "De gemeente voert een voorzichtig beleid en schept samen met haar partners duidelijkheid over wie wat waar kan bouwen. Zo stimuleren we de woningbouw en houden we onze eigen risico's klein."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.