Nieuws

Gemeente bekijkt cassatie in zaak bungalowpark Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente weet nog niet of het in cassatie gaat tegen de uitspraak van het gerechtshof. Die bepaalde dat de gemeente minstens vier miljoen euro schadevergoeding moet betalen aan de projectontwikkelaars van het bungalowpark Hof van Twente.
Het zou een bungalowpark worden met 350 vakantiewoningen en een golfbaan. De gemeente bepaalde in 2009, nadat de overeenkomst al tot stand was gekomen, dat de vakantiewoningen niet als recreatiewoningen verkocht mochten worden. Zo wilde de gemeente permanente bewoning tegengaan. De projectontwikkelaars zetten hierna een punt achter de ontwikkeling.
Het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat de gemeente onjuist heeft gehandeld door op het laatste moment afspraken over de bouw van het park aan te passen. De projectontwikkelaars dienen nu een miljoenenclaim in bij de gemeente. Ze schatten de schade als gevolg van het niet doorgaan van de realisering van het park op minstens vier miljoen euro. Maar zij sluiten niet uit dat daar nog een fors bedrag aan onder meer gederfde inkomsten en proces- en advocaatkosten bij komt.
De gemeente laat zich volgende week juridisch informeren over de zaak. Daarna neemt gemeente beslissing of het wel of niet in cassatie gaat tegen de uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.