Nieuws

PvdA Enschede heeft vragen over bouwplaats Primark

Het interieur van Primark in Almere
Het interieur van Primark in Almere
De PvdA in Enschede wil weten in hoeverre marktondernemers last gaan krijgen van de verbouwing van De Bijenkorf tot Primark.
De partij hoorde dat de verbouwing enkele maanden gaat duren en dat het vervelende gevolgen zou hebben voor de marktondernemers. Gedurende de bouwperiode wordt er op het Van Heekplein een bouwplaats ingericht. Daarvoor wordt, volgens de informatie die de PvdA heeft, een 17 meter brede strook voor het pand afgezet met een hek of schutting. Hierdoor is er minder ruimte voor de markt en moeten marktondernemers inschikken of tijdelijk uitwijken naar een andere plekje.
De PvdA wil weten in hoeverre de informatie die ze heeft gekregen klopt. PvdA-raadslid Marlon Kronenburg stelde er de volgende vragen over aan het gemeentebestuur:
1. Klopt het dat voor de duur van een aantal maanden een strook van ongeveer 17 meter voor het pand van Primark wordt gebruikt als bouwplaats en wordt afgezet met een hek of schutting?
2. Klopt het dat de marktondernemers hiervan niet op de hoogte waren?
3. Is gezocht naar een alternatieve mogelijkheid voor de opslag van bouwmaterialen en voor bouwketen, zodat met veel minder ruimte voor het pand kan worden volstaan?
4. Wat betekent een en ander voor de marktondernemers in deze zone en op welke wijze wordt met marktondernemers en marktbond overlegd over de aanstaande werkzaamheden, de gevolgen en een zo goed mogelijke aanpak ervan?
De Bijenkorf gaat aan het einde van december dicht. Primark opent naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2014 haar deuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.