nieuws

Succesvolle actie voor Zwols café de Vrolijkheid

De benefietavond in café de Vrolijkheid in Zwolle is zaterdagavond druk bezocht. De vaste bezoekers haalden met de benefietavond geld op voor het café, dat in augustus werd vernield door voetbalhooligans.
De Vrolijkheid is van oudsher een pleisterplaats voor aanhangers van PEC Zwolle. Het café werd op 31 augustus dit jaar belaagd door supporters van FC Utrecht, die de confrontatie zochten met PEC supporters.  Alle ruiten en een deel van het meubilair werden daarbij vernield. De schade, bijna 15.000 euro, wordt niet vergoed door de verzekering. De vaste bezoekers, onder wie veel PEC Zwolle fans, besloten daarom een actie te houden voor het café. De benefietavond trok meer dan duizend bezoekers.
Eigenaresse Ria Dijk van de Vrolijkheid heeft na de gebeurtenissen van 31 augustus een moeilijke periode doorgemaakt. Ze is diep geroerd door dit gebaar van de vaste klanten.

Optredens en verloting

Verschillende Zwolse artiesten en deejays hebben belangeloos opgetreden. Ook was er een grote verloting van gesigneerde shirts en schoenen van voetballers, en van artikelen die door de vaste bezoekers bij elkaar zijn gebracht. Van kappersbonnen tot kratjes bier, maar ook waardevolle schilderijen werden verloot. De avond zou rond de vierduizend euro hebben opgebracht.
Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van PEC Zwolle wordt er op de tribunes ook nog gecollecteerd voor het café.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.