Nieuws

Woonbeheer Borne en Welbions uit Hengelo onderzoeken samenwerking

Welbions Hengelo
Welbions Hengelo
Woningcorporaties Welbions uit Hengelo en Woningbeheer Borne onderzoeken de mogelijkheden voor een samenwerking of een fusie.
De corporaties zien met de verhuurdersheffing en de verscherpte eisen van de toezichthouders veel op zich afkomen. "We zoeken naar mogelijkheden om de woningmarkt in Hengelo en Borne goed te blijven bedienen, ook in deze tijd waarin alles steeds krapper wordt", zegt Harry Rupert, directeur van Welbions. De woningcorporatie heeft het beheer over 13.000 woningen. "We willen de goede dingen in buurten en wijken blijven doen. Als we organisatorisch slim samenwerken, blijft er mogelijk meer geld over voor renovatie en nieuwbouw in Hengelo en Borne."
Directeur Eric Marktvoort van het kleinere Woonbeheer Borne (2.300 woningen) ziet voor zijn organisatie veel voordelen in een samenwerking of fusie. "We hebben ambities, maar zijn kwetsbaar door onze geringe omgang. Het is daarom goed om te zoeken naar versterking door samenwerking, zodat we ook in de toekomst aan onze maatschappelijke opgave kunnen blijven voldoen", zegt Marktvoort.
Directeur Rupert vindt het logisch dat zijn organisatie heeft gekozen voor Borne. Namer is gekozen voor samenwerking met Borne een logische: “Hengelo en Borne grenzen aan elkaar, feitelijk is er sprake van één woningmarkt.” Het onderzoek wordt naar verwachting in maart 2014 afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.