nieuws

FC Twente Vrouwen veel te sterk voor Antwerp FC

Het vrouwenteam van FC Twente heeft vrijdagavond fors uitgehaald tegen het Belgische Antwerp FC. In Hengelo werd het 7-0 voor de ploeg van coach Arjan Veurink.
FC Twente, dat tegen de hekkensluiter van de BeNe League aantrad met maar drie verdedigers, opende al in de vierde minuut de score door een treffer van Maayke Heuver. Toch duurde het daarna ruim twintig minuten voor de marge werd verdubbeld. De 2-0 kwam op naam van Marthe Munsterman, die voor het eerst in competitieverband scoorde.
Ellen Jansen tekende voor de derde Twentse treffer en werd in de slotfase van de eerste helft bij een counter onderuit gehaald door Antwerp-verdedigster Lisa Korevaar. De Belgische kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Smit. FC Twente wist de overtalsituatie nog in de eerste helft om te zetten in een treffer: Katrien van Rooy schoot de bal achter haar eigen keepster na een voorzet van Anouk Dekker: 4-0. Na rust liep Twente nog verder uit dankzij treffers van Jansen (tweemaal) en Jill Roord.
FC Twente, dat de vierde wedstrijd in elf dagen tijd moest spelen, blijft samen met Standard Luik de koploper in de BeNe League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.