nieuws

Benefietavond voor Zwols café de Vrolijkheid

In het Zwolse café de Vrolijkheid is vanavond een benefietconcert. De vaste gasten, onder wie veel PEC Zwolle fans, willen hiermee geld inzamelen voor eigenaar Ria Dijk, die met een grote strop zit nadat het café werd vernield.
Het café werd op 31 augustus dit jaar belaagd door supporters van FC Utrecht, die de confrontatie zochten met PEC supporters. Ze wilden met geweld het café binnendringen, en raakten slaags met de Zwolse aanhang. Alle ruiten en een deel van het meubilair werden daarbij vernield. De schade, ruim 12.000 euro, wordt niet vergoed door de verzekering omdat het zou gaan om vandalisme. Zolang de daders niet zijn gevonden krijgt de eigenaar geen cent.

"Iets terugdoen voor Ria"

Het café bestaat al bijna 200 jaar en heeft veel vaste klanten. Uitbater Ria Dijk staat bekend als iemand die altijd klaarstaat voor anderen. De klanten willen daarom graag iets terugdoen. Met benefietoptredens en een verloting proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen, zodat de schade toch vergoed wordt. Vanuit de hele stad komen steunbetuigingen voor het getroffen café en worden spullen gebracht voor de verloting. De avond begint om 20.00 uur in café de Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.