Nieuws

Brand buurthuis Steenwijk is mogelijk aangestoken

De brand in buurthuis De Korf in Steenwijk is mogelijk aangestoken. Volgens de beheerster van het pand is er eerst ingebroken en werd daarna brand gesticht.
In het pand zouden sporen van braak zijn gevonden, ook was er volgens de beheerster van alles over hoop gehaald. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke inbraak en brand.

Flinke schade

Even voor zeven uur vanmorgen brak de brand uit in het pand aan de Verlaatseweg in Steenwijk. Het vuur was snel onder controle, wel had de brandweer enige tijd nodig voor het nablussen. In het pand is flinke schade door de brand.
Door de schade is het nog onzeker of het pand op korte termijn weer gebruikt kan worden. Een bijeenkomst met een hondenfluisteraar van zaterdagmiddag is afgeblazen. Ook een feest ter ere van het 40-jarig bestaan van de wijkvereniging, volgende week, gaat waarschijnlijk niet door. Meerdere verenigingen en clubs maken gebruik van het pand.

Pand zou gesloopt worden

Veel omwonenden reageerden geschrokken toen ze hoorden van de brand. Het buurthuis zou volgend jaar gesloopt worden, aan de Gasthuislaan wordt een nieuw buurthuis gebouwd maar dat kan pas vanaf mei in gebruik genomen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.