Nieuws

Tweehonderd organisaties tekenen petitie verbod pedofielenvereniging Martijn

Nederland heeft voorbeeldfunctie zeggen de organisaties
Nederland heeft voorbeeldfunctie zeggen de organisaties
Zo'n tweehonderd kinderrechtenorganisaties uit de hele wereld hebben een petitie ondertekend om aan te geven dat ze het onacceptabel vinden dat Nederland de pedofielenvereniging Martijn toestaat. De petitie wordt dinsdag in Den Haag aangeboden aan de Nederlandse regering.
De vereniging Martijn werd in 2012 door de rechter verboden. Maar in juli van dit jaar draaide het gerechtshof in Leeuwarden deze beslissing terug. Voormalig voorzitter Uittenbogaard uit Hengelo was naar het gerechtshof gestapt om het verbod op zijn vereniging aan te vechten.

Petitie

Door de uitspraak van het Hof mag Martijn toch blijven bestaan. Tot grote onvrede van verschillende organisaties wereldwijd. Action Pour Les Enfant (APLE) uit Cambodja en Operation Bobbi Bear (OBB) uit Zuid-Afrika begonnen daarom de petitie die nu dus door ruim tweehonderd internationale organisaties is ondertekend.
In de petitie staat dat de organisaties zich zorgen maken over de situatie die in Nederland is ontstaan door de uitspraak van het gerechtshof. De politiek wordt opgeroepen om ervoor te zorgen dat Martijn verboden wordt. Volgens de kinderrechtenorganisaties heeft Nederland hierin een voorbeeldfunctie.

Wetgeving

Vertegenwoordigers van APLE en OBB komen naar Nederland om de petitie dinsdag persoonlijk aan te bieden in Den Haag. Het Twentse CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is daarbij aanwezig, hij zet zich al langer in voor wetgeving om verenigingen als Martijn te kunnen verbieden. Omtzigt werkt daarbij samen met de uit Zwolle afkomstige Arie Slob van de ChristenUnie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.