Nieuws

Ontdekking Aarde kijkt verder dan Luchthaven Twente

Ontdekking Aarde kijkt verder dan Luchthaven
Ontdekking Aarde kijkt verder dan Luchthaven
De initiatiefnemers van het educatief attractiepark Exploratorium Ontdekking Aarde zijn op zoek naar alternatieven voor de Luchthaven Twente. Er is gepraat met onder meer de gemeente Losser over een plek in De Lutte, maar of het park daar komt is nog allerminst zeker.
Dat het park in Twente komt is zeker, de luchthaven blijft ook zeker nog een optie. De initiatiefnemers lopen echter bij een vestiging op de luchthaven tegen steeds meer beperkingen aan.

Verrast door maximale bouwhoogte

Zo stelt het ministerie van Defensie dat er vanwege de aanwezige radar geen hoge gebouwen zijn toegestaan. Ontdekking Aarde zou de bouwplannen daarop moeten aanpassen, maar directeur Van der Meulen weegt nog af of dat wenselijk is. Het is volgens hem een eis waar hij plotseling tegenaan loopt, hij weet niet of en wat er nog meer volgt. In februari of maart wordt de knoop over de locatie doorgehakt.
De bouw en aanleg van Ontdekking Aarde kost 90 miljoen euro. Dat geld is er nog niet. Investeerders willen volgens Van der Meulen eerst weten waar ze geld aan uitgeven, "een kip en ei-verhaal", volgens hem.
Exploratorium Ontdekking Aarde moet een educatief attractiepark worden over de aarde en het milieu. Uit een recent haalbaarheidsonderzoek blijkt dat het jaarlijks 350 tot 500.000 bezoekers trekt. De komst van het Exploratorium brengt honderden banen met zich mee. De Regio Twente heeft meebetaald aan het haalbaarheidsonderzoek en het opzetten van de businesscase.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.