Nieuws

Voor het laatst gratis met de bus in Twente

Bus Syntus Twents
Bus Syntus Twents
Inwoners van Twente kunnen op 23 november voor het laatst een dagje gratis met de bus. Dat komt omdat busvervoerder Syntus vanaf 8 december het busvervoer van Connexxion overneemt. Onduidelijk is of Syntus het jaarlijkse dagje gratis reizen overneemt.
Vanaf 2005 heeft Connexxion het busvervoer in een deel van Twente verzorgd. Sinds die tijd werd elk jaar een 'open dag' gehouden, waarbij belangstellenden gratis met de bus mochten. Afgesproken is nu reizigers op 23 november gratis van alle bussen in Twente van Connexxion en Syntus gebruik mogen maken. Syntus zet daarnaast op drie plekken nieuwe bussen neer, die straks in de regio gaan rijden. De bussen komen te staan in Enschede (kruising Van Heekplein/Van Loenshof), Almelo (Koornmarkt) en Haaksbergen (Markt).
De gezamenlijke 'open dag' volgt na een periode van onenigheid tussen de twee busvervoerders. Houders van een zogeheten sterabonnement konden deze in eerste instantie niet meenemen van Connexxion naar Syntus. De Regio Twente greep in, waarna de betrokken partijen het alsnog eens werden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.