nieuws

Tweede staking AkzoNobel Deventer van start

Medewerkers van AkzoNobel in Deventer hebben donderdagochtend voor 48 uur het werk neergelegd. Vorige week werd ook al gestaakt: toen werd het werk 24 uur neergelegd.
Volgens actieleider Ton Schaap zijn er inmiddels 'tekenen van zenuwen' bij AkzoNobel. Een verdere toelichting wil hij niet geven. Het bedrijf heeft desondanks nog niets van zich laten horen, aldus Schaap.
De stakingsdeelnemers verzamelen zich bij het Postillion Hotel, net als vorige week. Vrijdagochtend staat een manifestatie op het programma. De werknemers verzamelen dan bij Dok H2O en lopen naar de Brink. Daar zijn onder meer voorzitter Ton Heerts van FNV Bondgenoten, bondsbestuurder Marcel Hulsegge van CNV en een Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid aanwezig zijn.
AkzoNobel kondigde eind augustus aan een deel van de vestiging in Deventer te willen sluiten. De productie wordt verplaatst naar andere fabrieken in de wereld. Als gevolg verliezen 215 mensen hun baan. Vakbonden willen dat er een goed sociaal plan komt voor de mensen die hun baan verliezen. Daarnaast wil bonden dat AkzoNobel nog eens nadenkt over het sluiten van industrie in Nederland en de gevolgen daarvan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.