Nieuws

Zorginstelling Carinova in Deventer schrapt 190 banen

Thuiszorginstelling Carinova in Deventer gaat volgend jaar ingrijpend reorganiseren en schrapt 190 banen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.
Het gaat om de banen van medewerkers in het management en ondersteuning. Carinova wil meer verantwoordelijkheid neerleggen bij de medewerkers in de verzorging, verpleging en huishoudelijke verzorging. Volgens de instelling past de inkrimping van management en ondersteuning bij het beleid om op buurtniveau kleinschalige zorg te verlenen om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.
De reorganisatie moet voor 1 januari 2015 zijn doorgevoerd. Zoveel mogelijk mensen worden door Carinova van werk naar werk begeleid, maar er worden geen garanties gegeven. Vorige week is het personeel op de hoogte gebracht. De zorginstelling is nog met de vakbonden aan het onderhandelen over een sociaal plan. In totaal werken 4.000 mensen bij Carinova. De zorginstelling levert in Overijssel zorg in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Rijssen-Holten, Raalte, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwartewaterland, Zwolle. In Gelderland is Carinova actief in de gemeenten Heerde, Epe en Hardenberg.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.