Nieuws

Een op zes gemeenten in Overijssel heeft WOZ niet op orde

Een op zes gemeenten in Overijssel heeft WOZ niet voor elkaar
Een op zes gemeenten in Overijssel heeft WOZ niet voor elkaar
Vier gemeenten in Overijssel hebben de uitvoering van de WOZ, waarbij de gemeente de waarde van een woning of bedrijfspand bepaalt, niet goed voor elkaar. Dat blijkt uit een overzicht dat staatssecretaris Weekers van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Hardenberg, Ommen, Twenterand en Zwartewaterland komen onder verscherpt toezicht te staan van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op de uitvoering van de WOZ. De gemeenten hebben als oordeel 'kan verbeterd worden' meegekregen.
Alleen Staphorst en Tubbergen hebben de uitvoering van de WOZ zo goed voor elkaar dat de WOZ-beschikkingen aan de inwoners ook mogen worden verstuurd.
Deventer en Oldenzaal kregen als oordeel 'naar behoren'. De overige zeventien gemeenten in Overijssel hebben de uitvoering van de WOZ goed voor elkaar, maar mogen, net als Deventer en Oldenzaal, de WOZ beschikkingen nog niet versturen van de Waarderingskamer.
In Overijssel heeft ongeveer één op de zes gemeenten de uitvoering van de WOZ niet op orde. Dat is iets beter dan het landelijk gemiddelde. Landelijk schiet één op de vijf gemeenten in meer of mindere mate tekort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.